Weishaupt Biblock  (WBB) – Nova visokokakovostna toplotna črpalka 

Toplota iz zraka (zrak/voda) – izjemno tiho in zmogljivo. Temperatura predtoka do maksimalno 65 °C. Oskrbuje vse, od radiatorjev do talnega gretja, z maksimalnim udobjem tople vode.

Weishauptovo novo modulacijsko toplotno črpalko odlikuje zelo tiho in učinkovito delovanje. Biblock ima prednosti monoblock toplotne črpalke ter je zaradi zunanje in notranje enote fleksibilna kot Split toplotna črpalka. Za razliko od drugih Split toplotnih črpalk, se kompresor ne nahaja v zunanji enoti temveč v notranji enoti. Posledično to omogoča zelo tiho in učinkovito delovanje. “Izgub pri transportu” od zunanje do notranje enote ni več. 

Vbrizgavanje plinske faze (EVI) z dodatnim toplotnim prenosnikom omogoča doseganje temperature predtoka do 65 °C. Poleg tega zunanja naprava zaradi po vzoru sovjih peruti oblikovanega ventilatorja in v notranjo enoto nameščenega kompresorja ustreza najstrožjim zahtevam uredbe o mejnih vrednostih kazalcev hrupa v okolju v katerem je za zdravilišča in stanovanjske skupnosti ponoči zahtevano 45 dB(A). 

Zaradi tega spada Biblock med najtišje in najučinkovitejše zrak/ voda toplotne črpake na tržišču. 

Gre za premium izdelek za novogradnje ali modernizacije. Nenazadnje se to odraža v inovativnem in edinstvenem dizajnu naprave.

Notranja enota zraku odvzeti toploti dvigne temperaturo na potrebno raven za ogrevanje. 

Močan in tihi Scroll kompresor z zmogljivim inverterjem skrbi za modulirano delovanje ter omogoča temperature predtoka do 65 °C in obratuje zanesljivo pri zunanji temperaturi do -22 °C. COP število 4,4 (pri A2/ W35, WBB 20) je eno najboljših na tržišču. Zaradi najvišjega razreda energijske učinkovitosti (A+++) obstajajo možnosti subvencije pri novogradnji ali modernizaciji. Več informacij dobite na Eko skladu, www.ekosklad.si. 

Biblock je kakovostna toplotna črpalka s polno opremo: celotni odzračevalni sistem, kompletni sistem za izločevanje umazanije in oprema za hlajenje so serijsko nameščeni. Regulacija, nastavitev, zagon in krmiljenje so samoumevni in logični zavhaljujoč preverjenemu sistemu za energijsko upravljanje Weishaupt (WEM).

Inovativna zunanja enota s svojim kakovostnim ohišjem in aerodinamično oblikovanim lamelami iz aluminija ne postavlja samo nove standarde glede videza, temveč predstavlja vrhunski izdelek na tržišču tudi na področju glasnosti. Zunanja enota brez kompresorja, tihi ventilator oblikovan po vzoru sovjih peruti ter BlueFin uparjalnik z veliko površino zmanjšajo hrup delovanja na zelo nizko raven. 

Raven zvočnega tlaka zunanje enote WBB 12 je pri oddaljenosti 1,5 m samo 35 dB(A), kar ustreza tudi najstrožjim zahtevam predpisa TA Lärm (mejne vrednosti v stanovanjskih naseljih in zdraviliščih). To pomeni, da lahko namestite zunanjo enoto Biblock brez problemov tudi v gosto naseljenih območjih. 

Poleg tega skrbijo preprost dizajn ter vremenska odpornost in robustnost naprave za maksimalno svobodo pri postavitvi. Weishaupt standardno zagotavlja uporabniku optimizirane možnosti transporta in montaže.

Rabite pomoč ali svetovanje?