IR ogrevanje

IR ogrevanje je sodoben način električnega ogrevanja z infrardečo toploto, ki jo proizvajajo IR paneli. Zanesljivo, dolgoletno delovanje, ki praktično ne zahteva vzdrževanja in dodatnih stroškov. Vgradnja je zelo enostavna, brez večjih gradbenih posegov, pa tudi cenovno zelo ugodna.

IR ogrevanje je edinstven način ogrevanja prostorov, ki pri svojem delovanju ne ogrevajo zraka, temveč predmete v prostoru tla, stene, pohištvo. Skratka vse, kar je v vidnem spektru. Predmeti se segrejejo za cca 3 stopinje več od temperture zraka, ti predmeti pa potem sevajo toploto nazaj v prostor. Enako sevanje kot pri talnem ogrevanju, le da IR paneli akumulirajo več toplote, saj so ogreti vsi predmeti v prostoru. Infra rdeče ogrevanje je zdravo in neškodljivo, ugodno vpliva na določene težave pri zdravju.V prostoru ni vlage ali plesni ter pozitivno vpliva na počutje.

IR paneli iz naše ponudbe blagovne znamke VITALHEIZUNG so na trgu od leta 1990, v slovenji pa zastopamo to znamko že 12 let. IR paneli za ogrevanje so namenjeni za vse bivalne prostore, poslovne prostor, skladišča, hale, dvorane, počitniške objekte skratka tam, kjer potrebujete zdravo in pa stroškovno ugodno gretje.

 

Kako delujejo IR paneli za ogrevanje?

Grelni IR paneli Vitalheizung skoraj 100 % električne energije pretvorijo v toploto. Večino električne energije (blizu teoretičnega maksimuma) prenesejo v prostor preko ljudem in živalim najbolj naravne oblike toplote – dolge infrardeče (IR-C) valovne dolžine. Ostala toplota se prenese v predmete, s katerimi je IR panel v stiku. Predmeti absorbirajo energijo infrardečih valov in jo oddajajo nazaj v obliki toplote, ki se prenese deloma v zrak, deloma na predmete in deloma preko IR-C toplotnega valovanja nazaj v okolico.

Torej IR valovi ne ogrevajo zraka kot običajni, konvekcijski ogrevalni sistemi, temveč ogrevajo predvsem stvari v svoji neposredni bližini – tla, stene, predmete, tekočino in živa bitja, ki na naraven in zdrav način oddajajo toploto v okolico in enakomerno segrejejo prostor in zrak v njem. Grelni IR panel vitalheizung spremni vaš prostor v en velik nizkotemperaturni radiator.

Rabite pomoč ali svetovanje?