Sanacija vlage z oblogo zidov

Visoka toplotna izolativnost in ugodna mikroklima v stanovanju

Izolacijske plošče SkamoWall iz kalcijevega silikata, nudijo odlično toplotno izolativnost z zdravju in okolju prijaznim materialom.

Poleg ostalih izjemnih lastnosti nudijo klima plošče SkamoWall iz kalcijevega silikata tudi visoko toplotno izolativnost in zagotavljajo ugodno mikroklimo v prostoru tako pozimi, ko plošče ščitijo pred mrazom, kot tudi poleti, ko ščitijo pred vročino.

Izolacijske plošče SkamoWall, sistemsko lepilo SkamoWall FIX ter dekorativni sloj notranje silikatne barve so paropropustni materiali, kar pomeni, da površine kamor nalepimo plošče ostanejo zračne.

Zaradi odličnih izolativnih lastnosti nudijo klima plošče učinkovito notranjo toplotno izolacijo:

Preprečujejo uhajanje toplotne energije iz notranjosti,

Zmanjšajo toplotne izgube,

 Bistveno znižajo stroške ogrevanja pozimi, poleti pa zadržujejo vstop toplote in nižajo stroške hlajenja.

Vsled tega se zaradi nižjih stroškov ogrevanja oz. hlajenja investicija povrne v že nekaj letih, komfort in prihranki pa se nadaljujejo skozi leta.

 

SkamoWall

IZOLACIJSKE PLOŠČE

 

Klima plošče iz kalcijevega silikata zmanjšajo toplotne izgube

Zaradi dobre toplotne izolativnosti (λ = 0,068 W/mK) klima plošče preprečujejo prehajanje toplote preko notranjih sten ter s tem tudi prispevajo k prihranku energije.

Nič več hladnega sevanja sten!

Plošče iz kalcijevega silikata so dober toplotni izolator in tako pozimi omogočajo višjo temperaturo površine sten in s tem preprečujejo nastajanje kondenza ter zidne plesni. Posledica je suha površina sten brez hladnega sevanja ter manjša poraba energije za ogrevanje.

 

Nameščeni SkamoWall že z debelino plošče 25 mm prispeva k cca. 4 °C višji temperaturi površine stene, zato stena nudi temperaturno prijaznejšo površino v naši bližini.

Prihranek energije - manjši stroški ogrevanja pozimi ter hlajenja poleti

Notranja toplotna izolacija v SkamoWall prinaša velike prihranke energije in s tem zmanjšanje stroškov za ogrevanje in hlajenje, saj je v prostor potrebno dovajati manj energije.

Z varčevanjem z energijo pa skrbimo tudi za varovanje okolja, saj bo zaradi izoliranosti ogrevanje stanovanja povzročilo znatno manjši izpust škodljivih snovi v okolje.

Najvišji razred negorljivosti - A1

Notranje toplotne izolacijske plošče BP so narejene iz naravnega materiala kalcijevega silikata, ki je povsem negorljiv material razreda A1 (SIST EN 13501/1).

Dimenzije plošč

Klima plošče SkamoWall so na voljo v velikosti 1000 x 610 mm.

Minimalna debelina plošč je 25 mm, za večje prihranke pri ogrevanju pa so na voljo debeline 30 mm, 40 mm, tudi do 100 mm.

Enostavna in hitra montaža

Plošče iz kalcijevega silikata omogočajo enostavno in hitro montažo ne glede na letni čas, ki jo lahko obvlada vsak domači mojster. Polaganje klima plošč se izvaja z lepljenjem in ne potrebuje dolgotrajnega sušenja.

Pred lepljenjem plošč na steno moramo površine ustrezno obdelati. Nujno je odstraniti tapete in belež, ki ni trdno vezan z ometom. Zagotoviti je potrebno trdno podlago za leplenje plošč. Podlaga mora biti nosilna, čista, brez prahu in odpadnih delcev. Predhodno vlaženje ni potrebno.

Plošče, ki jih lepimo na strop, je potrebno pritrditi še s sidranjem.

Po celotni površini plošč nanesemo zunanji sloj lepila preko armirne mrežice. S tem poravnamo in zagladimo razlike med višinami posameznih plošč. Sledi še drugi sloj sistemskega lepila, ki ga zagladimo, da dobimo bolj gladko površino.

Steno lahko 24 ur po lepljenju plošč dalje obdeljujemo z beljenjem. Uporabimo lahko samo notranjo silikatno barvo, ker je paropropustna.

Kot končni sloj se ne sme uporabiti sintetičnih tapet in drugih folij. Vsaj 1/3 površine položenih plošč mora ostati prosta, nezaložena z opremo.

V primeru obešanja slik ali omar pa je potrebno nosilce z daljšimi vijaki pritrditi v osnovno steno.

Po vgraditvi sistema klima plošč je potrebno prostore redno zračiti.

Svetovalni članek Gradbenega inštituta ZRMK

Delovanje izolacijskih plošč iz kalcijevega silikata predstavlja tudi vodilni razvojno-tehnološki inštitut za področje gradbeništva v Sloveniji Gradbeni inštitut ZRMK v svetovalnem članku Izolacijske plošče za notranjo toplotno izolacijo. 

Zdravju in okolju prijazen naraven material

Sestava materiala plošč kalcijevega silikata je neoporečna za zdravje človeka in okolje kar je preveril inštitut za gradbeno biologijo iz Rosenheima v Nemčiji in izdal ploščam ustrezno potrdilo o zdravstveni neoporočenosti.

Rabite pomoč ali svetovanje?