Prezračevalni sistem PRANA

Rekuperator Prana

Rekuperator PRANA – je decentralizirani dvosmerni dovodno-odvodni direktni sistem prezračevanja z rekuperacijo toplote. Ohišje je narejeno iz plastike ABS, ki se uporablja za izdelke v prehrambeni verigi, edinstvena patentirana konstrucija izmenjevalnika toplote pa je izdelana iz bakra.

Rekuperator PRANA omogoča istočasno dovajanje in odvajanjezraka brez mešanja nasprotnih tokov, znotraj stenske izvrtine s premerom 150-200 mm.
V procesu ventilacije med kanali prihaja do prenosa toplotne energije dovodnega in odvodnega zraka. Osnova procesa prenosa toplote je v visoki fizikalni lastnosti bakra, ki je dober prevodnik toplote.

Energetska učinkovitost rekuperatorja je aktualna tako pozimi kot tudi poleti, ko je proizvajanje hladnega zraka cenovno dražje, kot proizvajanje toplote pozimi.
Koeficient učinkovitosti vračanja toplote Rekuperatorja PRANA dosega 91%.

En izmed najpomembnejših pogojev za pridobivanje visoko kvalitetnega svežega zraka s pomočjo rekuperatorja Prana je odsotnost filtrov. Ker se količina anionov na poti skozi rekuperator ohranja, v prostor vstopa zrak s koeficientom energetske kakovosti – do 97%.

Lastnosti rekuperatorjev Prana

Preberi več …

Zakaj izbrati rekuperator Prana?

Preberi več …

Potrebujete pomoč? Kontaktirajte nas

4 + 8 =