Ogrevanje z IR paneli

HVH infra panel

Najbolje prodajani model

 

Infrardeči plošče so brez okvirja zgrajena s posebno površinsko toplotno obdelavo Thermocrystal in Thermoquarz kamni, zato paneli nudijo kar 15% večjo sevalno moč. Zunanja Thermocrystal površina temelji na kremenovih kristalih, ki na prvi pogled deluje kot zrnata površina plošče vendar je eden od razlogov za njeno bistveno boljše sevanje. Panel z tem pridobi 2,5-krat večjo površino za prenos ir žarkov v prostor v primerjavi z gladko površino enakih dimenzij! Doseg ir žarkov v prostor je kar 6 metrov, zato lahko ir žarki učinkovito dosežejo po celotnem prostoru, kar pomeni enakomerno ogreti predmeti,hitreje ogreti predmeti pa posledično pomenijo nižjo porabo el. energije!

Montaža

Z vidika vgradnje, je idealno, da HVH infra panele namestimo na strop, v tem položaju, se doseže največja učinkovitost in intenzivnost toplotnega sevanja. Seveda je tudi možno namestiti infrardeči grelc na zid v vertikalnem položaju. Ogrevalna sposobnost bo v tem primeru enaka , povečan bo le delež konvekcije.

Barva panelov

Vse plošče so standardno bele barve, vendar lahko z akrilnimi barvami vaš panel barvamo v različne barvne odtenke, omogočamo vam tudi ročno poslikavo ali priznano umetniško delo znanega slikarja. Lahko pa se odločite za digitalno poslikavo panela, ki vam omogoča neomejeno izbiro in poslikavo panelov,izgled panelov si lahko prilagodite po vaših željah in omogočite prostoru novo dimenzijo estetike.

HVH stekleni infrared paneli

Ogledalo

 

Ir paneli kot ogledalo so bili posebej razviti za uporabo v kopalnici z razredom zaščite IPX4. Grelni paneli kot ogledalo niso samo grelni elementi ampak tudi preprečujejo nastanek vlage in zamegljeno ogledalo. Delovanje panela je enaka kot pri ostalih, le da je prednja stran panela iz stekal oziroma ogledala, ki služi kot grelni element in kot estetski ter funkcionalni videz v prostoru.

Montaža je lahko vertikalna ali horizontalna.

HVH 40 SP

HVH 40 SP

Ogrevana ogledala HVH40SP
545,63€ (brez DDV)

HVH 60 SP

Ogrevana ogledala HVH60SP
676,00€ (brez DDV)

HVH 70 SP

Ogrevana ogledala HVH70SP
736,70€ (brez DDV)

HVH MonoVital

Naslonjalo z integriranim ir sevanjem

 

Prednosti na prvi pogled

 ✓ Segrejemo le področje okoli hrbtenice

✓ Ogreva vse hrbtne mišice

✓ Pomaga pri napetih vratnih mišicah in jih sprosti

✓ Je idealna rešitev za ogrevanje pred vadbo in s tem zmanjšuje mišične poškodbe

✓ Za sprostitev po športu skozi revitalizacijo celotnega organizma

✓ Omogoča lokalno uporabo toplote za različne dele telesa

✓ Je optimalna rešitev za hrbtne mišice in se uporablja za regeneracijo in sprostitev

Spodbuja krvni obtok

Toplota se porazdeli na celotno telo in dosežemo prekrvavitev po celotnem telesu. Zvišan krvni obtok izboljšuje preskrbo celic, in srčni utrip.

Stimulira metabolizem

Toplota spodbuja zdrave dele telesa na povečano aktivnost. Stimulira imunski sistem,pospešuje krvni obtok,obnavlja celice,krepi imunski sistem, izboljšuje samozdravilne moči in odpornost telesa. Telo proizvaja več obrambnih snovi, manj dovzetni za viruse in okužbe. Celotno pregrevanje lahko deluje protivnetno in kot analgetik.

Podpira mišice in sklepe

Povečan pretok krvi in segrevanje mišice blaži napetost ali draženje sklepov. Lajšanje bolečin in okrevanje so hitrejša in bolj kvalitetna. Toplota se lahko uporablja za podporo zdravljenja športnih poškodb. Regeneracija poškodb se lahko izboljša in hitreje okreva.Grelni panel Monovital zmanjšuje nevarnost poškodb pri zvinu ali poškodb mišic tako pri športu kot tudi v vsakdanjem življenju . Dejanska topla prodre do mišice in sklepov ter počasi vpliva na njih ter jih krepi in regenerira.

Pomaga pri hujšanju in deluje sproščujoče

Infrardeča terapija spreminja doslednost maščobnega tkiva, ter hkrati pomaga pri hujšanju.Pomemben učinek infrardeče toplote deluje na globoko sprostitev telesa in duha. Občutek sproščenosti in pozitivnih vplivov na regeneracijo ustvarjajo podlago za intenzivno sprostitev. Zdrava Wellness toplota, ki jo proizvaja MONOVITAL je sprostitev za telo in duha, krepi vitalnost, dobro počutje, in je odličen dejavnik pri zdravem načinu življanja.

HVH MonoVital

Sistem za dobro počutje

Vital polsteber

Ir panel polsteber s 180 ° pokritostjo je primeren za vsako sobo

 

Ogrevanje s polstebrom je idealna rešitev za prostore, kjer je prostor za vgradnjo infrardečih grelnih plošč le delno na stenah. Čeprav je v glavnem namenjen za stensko montažo, lahko z ustreznimi dodatki postavite panel tudi na tla ali ga obdelate z primernimi materiali, ki ir panel še dodatno vizuelno obogatijo.
Standardna izvedba je opremljena z belo kremenčev pesek prevleko. Zaradi teksturirane površine in njenih okroglih površin je doseg ir žarkov v radiju 180 °.

Prednosti:

✓ Kot snopa ir žarkov 180 °

✓ Najvišja učinkovitost

✓ Dva grelna stolpca z skupno močjo 1200 W moči in fascinantno obliko, lahko izgleda kot polsteber v prostoru

✓ enostavna montaža

HVH 40 SP

Vitalpolsteber 300

Vitalheizung Polsteber 300
388€ (brez DDV)

Vitalpolsteber 600

Vitalheizung Polsteber 600
569€ (brez DDV)

Industrijski paneli

Ir ogrevanje za velike prostore

 

HVHs modeli so namenjeni predvsem za ogrevanje industrijskih, kmetijskih objektov in skladiščnih objektov. Ti visoko temperaturni paneli imajo visoko moč sevanja ter na površini visoko temperaturo zato jih je mogoče uporabiti v vsakem prostoru z višino stropa od 3,5 m do 10 m.

Sestava

Tudi industrijski paneli so izdelani iz jeklene pločevine, ki pa so lahko odporne tudi proti koroziji, Aluminijaste lamele so vstavljene v jekleno ohišje . Površina lamel je obdelana s posebno elektrokemično površinsko obdelavo Silicating. Ta lastna tehnologija zagotavlja popolnoma neprimerljivo vrednost emisivnosti na površini sevanja.
Glede na moč panela imajo lahko eno, dve ali tri lamele. Model z eno lamelo se lahko uporablja samo za napetost do 240V, medtem ko modeli z dvema ali tremi lamelami pa so lahko priključeni od 240 do 400V.
Vsi HVHs modeli so v razredu zaščite zaščite IP44.

Različice

Poleg standardne bele barve premaza zelo odporna proti prahu so v naši ponudbi tudi vroče plošče iz nerjavnega jekla, ki so namenjeni za ogrevanje prostorov z večjimi zahtevami o trajnosti panelov – npr prostorih z visoko vlažnostjo ali s soljo ali drugih agresivnih snovi nasičenega zraka.

Termostati

 

Za krmiljenje temperature je potrebno vgraditi ustrezne termostate, ki izboljšujejo bivalno ugodje, ter znižujejo stroške ogrevanja.
Za ustrezno krmiljenje temperature v prostoru vam ponujamo izbor termostatov, kateri vam omogočajo različne nastavitve temperature ob različnem terminu oziroma dnevu.

Potrebujete pomoč? Kontaktirajte nas

13 + 10 =

Rabite pomoč ali svetovanje?